top of page

Verlies- en rouwbegeleiding

Een dierbaar iemand verliezen, verlies van werk, een relatie die op de klippen loopt, verlies van iets kostbaar,….
Het is een rouwproces waar je doorheen gaat. Geen enkel verlies is hetzelfde, net zoals iedere situatie en aanleiding tot rouw, zal verdriet verschillen van mens tot mens. Er is geen pasklaar antwoord of een oplossing op de vraag hoe lang het duurt of hoe de weg zal verlopen. Wat voor de één helpend is, is dat voor de ander soms niet. Soms kun je met een paar gesprekken of oefeningen zelf verder. Soms duurt het iets langer. Dat ontdekken we gaandeweg.

In ons eerste gesprek gaan we jouw hulpvraag zo concreet mogelijk formuleren en waar mogelijk al eerste stappen zetten. We maken dan vooral ook kennis met elkaar. Ik vind het belangrijk dat jij je welkom voelt om met mij op weg te gaan. Dat het voor jou veilig voelt bij mij. Daarom zal ook dat expliciet aan de orde komen. Na elke sessie maken we de balans op om te zien of de gestelde doelen in zicht blijven of dat er iets anders nodig is.

Balans en Veerkracht

Ik zoek naar herstel van jouw kracht en veerkracht door klantgericht te werken.  Ik zie mijn rol als (prikkelende) vragensteller, toeschouwer en gids op jouw weg. Maar ook als mens met mijn eigen verlieservaringen sta ik jou terzijde.

Praten over verlies kan heel helpend zijn. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom zet ik waar nodig ook diverse werkvormen in. Deze stem ik altijd af op wat bij jou en in jouw proces op dat moment, past. Soms is het bijvoorbeeld fijn om letterlijk in beweging te komen, in mijn praktijk of buiten samen een wandeling te maken. Of we doen een ontspanningsoefening of visualisatie. Samen stil zijn en voelen wat er van binnen gebeurt, zonder dat je daar direct iets mee moet doen. Dat er mag zijn wat er is.

 

Creatieve werkvormen bij verlies en rouw

Als het bij jou past, kun je als onderdeel van de begeleiding bij mij in de praktijk iets creatief maken. Een creatieve maar ook helende werkvorm.

Moet je dan creatief zijn om bij mij in begeleiding te komen? Of mag gewoon praten ook?

Natuurlijk kan dat.

Creatieve werkvormen zijn een mogelijkheid, maar geen standaard onderdeel van de begeleiding. Sterker nog, het is alleen zinvol als jij daar de meerwaarde van inziet of het als behulpzaam in jouw proces ervaart. Dus of jij je nu wel of niet aangetrokken voelt tot creatieve werkvormen: je bent welkom!

Aandenken/afscheidsritueel

Ook als je niet direct behoefte hebt aan rouwbegeleiding, maar je wilt bijvoorbeeld iets maken dat je bij het afscheid van een dierbare wil gebruiken, iets maken als ritueel of herinnering,…. ben je van harte welkom.

Stuur een mail naar Info@happynings.be voor al je vragen of een afspraak. 

rouw -en verlies begeleiding troost hulp coach rouwtherapeut
rouw en verlies verdriet verwerken coach oosterzele rouwtherapuet
rouw en verlies verdriet coach begeleiding oosterzele rouwtherapeut
bottom of page